Versoepelingen geven molens meer lucht

Versoepelingen geven molens meer lucht

(Bericht overgenomen van Het Gilde van Vrijwillige molenaars)

Er is weer meer mogelijk op de molen! De versoepelingen van de coronamaatregelen die het kabinet op 28 mei aankondigde bieden de molenaars meer ruimte om niet alleen zelf op hun molen aanwezig te zijn, maar ook om weer bezoekers te ontvangen. En dat is natuurlijk prachtig nieuws met de zomer voor de deur.

De basismaatregelen blijven van kracht. We verzoeken iedereen dan ook dringend om deze in acht te blijven nemen. Er kan veel, maar nog niet alles.

Wij zetten voor u op een rijtje wat weer mogelijk is:

  • Bezoek op de molen is weer mogelijk;
  • Houd overal 1.5 mtr afstand. Zorg ervoor dat de bezetting op de molen hierop is afgestemd; draag in de molen mondkapjes.
  • Horeca bij molens mag open, schoolklassen zijn ook weer welkom. Deze vallen onder de georganiseerde jeugdactiviteiten onder de 18. Losse schoolklassen kunnen ook worden uitgenodigd, mits de 1.5 mtr wordt gehanteerd. Het aantal leerlingen moet dan worden meegeteld bij het totale aantal.

Vorig jaar is er op initiatief van het Erfgoedplatform een protocol voor monumenten opgesteld. Dit protocol vindt u hier: https://erfgoedgelderland.nl/wp-content/uploads/2020/05/200507-Protocol-Monumenten-concept.pdf

Meer informatie over de huidige coronasituatie is te vinden op rijksuniversiteit.nl en rivm.nl.

Kerkmolen

Kerkmolen

Toen in 1843 de wipmolen afbrandde stond er al in 1844 een nieuwe stenen molen. Deze molen bemaalde met de Westeinde wipmolen de polder Molenaarsgraaf. Toen er in 1926 een elektromotor in de Kerkmolen werd geplaatst werd de Westeindse molen afgebroken. Historie

,