Nieuwe expo molen Souburgh

Nieuwe expo molen Souburgh

In en rondom de Souburghse molen wordt zaterdag 8 oktober een open dag gehouden.

Om 11 uur vindt de onthulling van een permanente expositie plaats door burgemeester Jaap Paans, samen met de voorzitter van molenstichting SIMAV, dhr. Jan Nederveen en de voorzitter van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard, dhr. Tiede van Bockel.

De expositie, in de vorm van een zevental informatieborden, geeft de geschiedenis weer van bestaande en verdwenen molens uit de omgeving. De borden zijn door de historische vereniging en de molenstichting samengesteld en dankzij een legaat van mw. A.R. Dullemeijer-Smit financieel mogelijk gemaakt.

Als dank voor het legaat zal het molenpad de naam krijgen van mw. Dullemeijer-Smit. Haar neef, dhr. J.C.C Smit, zal het naambord onthullen.

De entree is gratis. Er is koffie, thee, snert en er worden broodjes geserveerd.

SouburgseMolen2020-ceesvdwal_4k

Souburghse molen

Bouwjaar: 1860. Type: grondzeiler. Functie: oorspronkelijk poldermolen. Ligging: aan de Alblas, ca. 1km ten oosten van Alblasserdam, nabij Hof Souburg. Eigenaar: Erven C. van der Lee. Bestemming: oorspronkelijk het bemalen van de polder Souburg (ca. 30 ha; opvoerhoogte 0,70 m) tot in de oorlog 1940-’45; daarna werd op mechanische bemaling overgegaan; de molen maakt deel […]