Overlijden Kees de Zanger

Overlijden Kees de Zanger

Gisteren ontvingen wij het bericht dat oud SIMAV medewerker Kees de Zanger onverwacht op 73-jarige leeftijd in zijn woning te Sliedrecht is overleden.

Kees was jarenlang lid van onze PR-commissie en heeft zich in die functie beziggehouden met een aantal pr projecten. Hij was o.a. de bedenker, ontwerper en tekstschrijver van de informatiezuilen die bij al onze molens staan en was ook de ‘geestelijk vader’ van de drie molenfietsroutes die ruim 2 jaar geleden zijn uitgegeven en verspreid. Kees was creatief en zal vol met ideeën. Het promoten van de molens deed hij graag, soms zonder dat wij het wisten. Hij hield af en toe een lezing over de molens en kon als geen ander de aanwezigen boeien met zijn verhaal. Als er een activiteit was kon je Kees hier altijd wel voor strikken. Promotie maken op jaarmarkten en de Fokveedag, hij was aanwezig. Toen wij ruim 4 jaar geleden meededen met een eigen boot bij de Gondelvaart was Kees hier actief bij betrokken, Bas de Deugd en hij voeren die avond op de boot met een prachtige mini uitvoering van een poldermolen. Kees genoot van de duizenden mensen langs de Giessen die naar de Gondels kwamen kijken.
Behalve zijn werk als PR-lid van onze stichting heeft Kees geruime tijd namens de gemeente Sliedrecht in het Algemeen Bestuur gezeten van onze molenstichting. Ooit kwam hij daarin als oud-raadslid van de gemeente en dat is zo gebleven tot hij twee jaar geleden.
Wat is bijgebleven over Kees toen hij aangaf te willen stoppen als pr-lid, hij meldde het volgende, “Toen ik aantrad in de PR commissie was op dat gebied niets. Voor mezelf had ik een aantal zaken in mijn hoofd die moesten worden geregeld. Dat is nu klaar, dus ik ook en kan ik vertrekken met een gerust hart”. Een dergelijke uitspraak paste wel bij hoe Kees was.