Bezoek de Achtkante Molen in Streefkerk

Bezoek de Achtkante Molen in Streefkerk

De Achtkante molen te Streefkerk is sinds mei 2023 open voor bezoek.

Deze molen is ingericht in de stijl van de jaren ’50 toen het laatste molenaarsgezin er woonde. Er wordt nog steeds gewerkt aan het molenerf om ook die in originele staat terug te brengen. Er is inmiddels al een moestuintje.

Bezoek van deze interessante molen is voor groepen ook mogelijk op afspraak.

Hierbij wordt de mogelijkheid geboden het bezoek te combineren met een kop koffie met gebak of een broodje in de Koffie Molen. Van dit restant van een wipwatermolen rest slechts de ondertoren die in gebruik als een plek waar koffie en gebak of broodjes te verkrijgen zijn.

Voor meer info of reserveringen: achtkantesk@simav.nl

De molenaars ontvangen u graag en kunnen u van alles vertellen over het leven van de molenaar, maar ook over het polderbeheer en de strijd tegen het water.

Reguliere openingstijden op donderdag en vrijdag 10 – 16u en op zaterdag 12 – 17u. Voor groepen kunnen in overleg andere tijden gereserveerd worden.

simavMolensceesvdwal.nl_3

Achtkante Molen

Dit is de middelste van de drie ondermolens die de polder Streefkerk bemaalden. De beide bovenmolens zijn verbrand. Al in 1761 stond de molen hier, hetgeen blijkt uit de baard van de molen en een sluitsteen van de toog boven de achtergoot. Historie Foto’s vanaf 2000 Reparatie korte spruit en rietdekken 2014 Molenverhaal Jan Noorlander […]

,