Fotowedstrijd

Fotowedstrijd

4-seizoenen fotowedstrijd molens

Molenstichting SIMAV organiseert in 2019 een 4-seizoenen fotowedstrijd met en rond molens. Het idee komt niet uit de lucht vallen, al eerder werden fotowedstrijden over molens georganiseerd, ook in de regio. Molens zijn dankbare objecten om te fotograferen, ze staan vaak prominent op foto’s. De fotograaf kan er vaak niet omheen, niet zelden zijn in de media sfeervolle weer-en natuurfoto’s te zien met een molen er op.

SIMAV gaat met haar fotowedstrijd echter verder. Niet alleen foto’s met een molen, maar ook foto’s met bijzondere molendetails en ook molens en mensen, in welke hoedanigheid dan ook. Zo breed mogelijk, als de foto maar molens ‘ademt’, en dat het een molen van molenstichting SIMAV is.

Vóór Kerst start de inzending van het seizoen Winter, uiterste inzenddatum is 28 maart 2019. Op 21 maart start vervolgens de wedstrijd Lentefoto’s.

Per seizoen wordt door een (Vak)jury een winnaar gekozen. Aan het eind van het jaar wordt een overall winnaar gekozen uit de inzenders die alle seizoenen een foto hebben ingezonden. Seizoenwinnaars ontvangen van hun foto een vergroting van 20 x 30. De winnaar van het jaar ontvangt van de winnende foto een vergroting van 40 x 60.

Meedoen kan voor iedereen, uitgezonderd professionele fotografen en medewerkers van molenstichting SIMAV. 

Door deel te nemen aan de fotowedstrijd verleent de deelnemer aan SIMAV het gebruiksrecht van het beeld voor andere doelen, zoals website, nieuwsbrief, brochure, boeken, persberichten enz. De naam van de fotograaf wordt, waar mogelijk, bij plaatsing vermeld, mits bij ons bekend.

Na afloop van het jaar 2019 wordt in molen de Liefde een tentoonstelling ingericht met de winnaars van de seizoenen, de jaarwinnaar en de mooiste foto’s die net niet in de prijzen zijn gevallen.

De opening, van deze fotoexpositie, door de voorzitter van de molenstichting, is zaterdag 18 januari 2020. Prijswinnaars worden hiervoor uitgenodigd.

Foto’s kunnen worden ingezonden aan: prsimav@gmail.com, o.v.v. fotowedstrijd 2019, seizoen winter (lente, zomer of herfst). Als jpg- of png-bestand, zo hoog mogelijke resolutie, maximaal 20 MB. Geef de foto  een leuke titelvermelding mee, die komt bij de foto te staan bij publicatie, net als uw naam. 

Doe mee en laat de lens meezoeken naar mogelijk de winnende foto.

Jury

De jury bestaat uit 3 personen die als professional de foto’s kwalitatief kan beoordelen.

Spelregels

– Deelnemers zijn geen professioneel fotografen of medewerkers van SIMAV

– De foto’s betreffen altijd een molen van SIMAV

– De foto’s moeten worden ingezonden als jpg- of png-bestand. Het liefst in een hoge resolutie maximaal tot 20 MB

– De winnaars krijgen persoonlijk bericht

– Door deelname aan de fotowedstrijd verleent de deelnemer aan SIMAV het gebruiksrecht van het beeld voor alle communicatiemiddelen van SIMAV (zoals: website, facebook, nieuwsbrieven, persberichten, jaarverslag, boeken en brochures die door en/of voor SIMAV gemaakt worden. De naam van de fotograaf wordt, waar mogelijk, bij plaatsing vermeld, mits bij ons bekend).

– De deelnemer vrijwaart SIMAV voor claims van derden die pretenderen auteursrechthebbende te zijn en voor claims van geportretteerden

– Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd

– Ingezonden foto’s kunnen niet worden teruggetrokken uit de competitie