Molens open tijdens Open Monumentendag

Molens open tijdens Open Monumentendag

Op zaterdag 8 september zullen vrijwel alle molens van SIMAV openstaan voor publiek. Tijdens de Open Monumentendag staan de molenaars klaar om u te ontvangen en alles te vertellen over hun molens. Een mooie kans om te vragen wat u altijd al wilde weten over de molen en het ambacht van molenaar. Behalve de privévertrekken zijn de molens vrij toegankelijk.

Een mooie manier om op één dag diverse molens te bekijken is door een van de SIMAV fietsroutes te rijden. Er zijn drie routes verkrijgbaar, of te downloaden van deze website, die u langs molens voert in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Startpunten liggen in Leerdam, Groot-Ammers en Oud-Alblas.

Bij Molen Nooit Volmaakt in Gorinchem is het die dag ook feest. De molen bestaat 300 jaar en zal dit vieren door middel van een minimarkt met diverse kramen waarin onder meer streekproducten verkrijgbaar zijn. Ook worden er pannenkoeken en wafels gebakken van ‘eigen meel’ en is er een springkussen voor de kinderen. Uiteraard is de molenwinkel geopend met de bekende streek- en meelproducten. Ook bij de molens aan de Tiendweg in Streefkerk zal de geur van pannenkoeken wandelaars en fietsers aantrekken.

Zet deze dag dus in uw agenda, er is genoeg te doen!