Molenstichting SIMAV wil eigen Klusteam

Molenstichting SIMAV wil eigen Klusteam

Streefkerk, 3 december 2018

Rond een molen is er altijd veel te repareren. Deze monumenten zijn eeuwenoud en de tijd zorgt langzaam voor verval. Nu doet de molenaar zelf al veel bij de molen: preventief onderhoud  en het goed bijhouden van bewegende delen. Maar voor de grotere reparaties zijn specialisten nodig. Dan komt de technische commissie van Molenstichting SIMAV aan de bak. Zij beoordelen de situatie en schakelen daarvoor een aannemer, schilder, rietdekker of de molenmaker in. Dit is helaas niet mogelijk voor al het werk. De subsidies die SIMAV ontvangt zijn onvoldoende om steeds voor iedere klus een aannemer in te schakelen. Hierdoor blijft door geldgebrek te veel liggen.

De vrijwilligers van SIMAV willen de molens van onze regio in goede staat houden. Ook de kleine klussen waar nu geen geld voor is, moeten toch worden aangepakt. Om die reden wil de Molenstichting een eigen Klusteam oprichten. Een groepje enthousiaste vrijwilligers die een dag per week mee willen werken rond de molen. Klussen aan de molenwoning, de schuur, het erf, er is altijd veel te doen. Timmerwerk, schilderwerk, glas zetten, een omheining plaatsen. Ideaal voor voormalige bouwvakkers en onderhoudsmedewerkers, die geen zin hebben de hele dag thuis te zitten.

Voor SIMAV is een klusteam niet nieuw. Vroeger was er ook een vriendengroep die samen allerlei klussen aan pakte. Van kleine werkzaamheden tot aan de interne verbouwing van molen De Liefde in Streefkerk toe (het huidige kantoor van SIMAV). Maar door de ver gevorderde leeftijden is dit team uit elkaar gevallen. Het werk ligt er echter nog steeds en blijft van alle tijden.

Als iemand interesse heeft bij het Klusteam te komen, laat dit dan aan SIMAV weten, via het mailadres bestuur@simav.nl. Meer informatie over Molenstichting SIMAV en haar 36 rijksmonumenten staat op de website www.simav.nl.