Na 10 jaar weer meelverkoop in molen Nooit Volmaakt

Na 10 jaar weer meelverkoop in molen Nooit Volmaakt

Theo De Rooij is druk bezig om het binnenste van de molen er klaar voor te maken; er komt weer een molenwinkel!

Theo, sinds zijn elfde verbonden aan deze molen op de stadswal van Gorinchem, kan zijn geluk niet op. “Na de restauratie van 1997 was Karel Streumer de molenaar en begonnen met de verkoop van meel. Dat nam een enorme vlucht omdat veel mensen zelf brood gingen bakken. Het werd zelfs zo druk dat we na tien jaar moesten stoppen omdat het niet meer te combineren was met ons andere werk. Maar, hij heeft me met deze molen het korenmolenaarsvak geleerd.”

Theo vertrok naar Schiedam en kon daar van zijn hobby zijn beroep maken. Omdat hij de Westmolen van Gorinchem bewoont zag hij, tot zijn spijt, de korenmolen op de stadswal vaker stilstaan dan draaien. Toen de molen in 2016 in handen van SIMAV kwam en de toenmalige molenaar vertrok, zag Theo kansen om de molen weer ‘nieuw leven in te blazen’. Samen met Frans Klijn zorgt Theo er sindsdien voor dat er meer dan voldoende omwentelingen worden gemaakt. En samen met Cees de Jong, molenaar in Beesd en Buren waar ook meel verkocht wordt, smeedden de jonge molenaars plannen voor het opstarten van een winkel in de Nooit Volmaakt.

“Op 21 oktober is het zover!’’ vertelt Theo niet zonder trots. “Er komen weer graan en meelproducten maar ook streekproducten zoals kaas en honing. Er is een Gorcumse bakker die aangeboden heeft van ons meel elke zaterdag vers brood te bakken en er wordt enthousiast gereageerd door de omwonenden. Er is iemand die tien jaar geleden de broodbakmachine op zolder heeft gezet maar die wordt nu weer tevoorschijn gehaald!”

Theo en Cees zijn blij op deze mooie manier Gorinchem en de Alblasserwaard weer een werkend monument te bieden.

Zaterdag 21 oktober a.s. zal de molenwinkel opengaan.

Tussen 10:00u en 17:00u staan de deuren open.