Meel verkoop gestart in molen Nooit Volmaakt

Meel verkoop gestart in molen Nooit Volmaakt

Verkoop gestart in molen Nooit Volmaakt

Zaterdag 21 oktober was een belangrijke dag, althans voor molenaars Theo de Rooij en Cees de Jong van korenmolen Nooit Volmaakt in Gorinchem. Na een tijd van voorbereiden, in gereedheid brengen van de ruimte en de inkoop regelen brak met de nodige gezonde spanning deze dag aan. Ondanks de barre weersvooruitzichten bleef het droog en de belangstelling was niet gering. Cees verwelkomde de aanwezigen waarna voorzitter van SIMAV, Peter de Waard, de microfoon overnam.

Theo vertelde daarna hoe het heropenen van de winkel tot stand is gekomen. Dat de molen een tijdlang zielloos op de Bagijnenwal heeft gestaan maar hoe hij samen met Cees naast het draaien ook de winkel weer nieuw leven in heeft kunnen blazen.

Voor Theo en Cees kwam een mooie wens in vervulling. Maar ook voor oud-molenaar Karel Streumer moet dit een bijzondere dag geweest zijn. Uit de woorden van zijn toespraak bleek dat hij in het verleden met hart en ziel zowel de molen als de winkel heeft laten draaien. Hij drukte de twee molenaars op het hart wanneer ze ooit de molen zouden verlaten ze de sleutel enkel aan iemand zouden geven die met hart voor deze molen de taken zou overnemen.

Molen Nooit Volmaakt is iedere zaterdag tussen 10:00u en 17:00u geopend.

Gorinchem_016_1

Nooit Volmaakt

Deze korenmolen werd in 1718 gebouwd op de plaats waar het jaar tevoren een molen door storm verwoest was. Later werd de molen verhoogd en van een stelling voorzien. De molen is maalvaardig. Deze molen is in 1996/ 1997 gerestaureerd en in aug. 1997 geopend door prins Claus. De molen is sindsdien veel in bedrijf […]