Ballen op de wallen

Ballen op de wallen

Op zaterdag 23 september organiseerde de Junior Kamer afdeling Gorinchem voor de vijfde keer het Golfevenement Ballen op de Wallen. Bij molen de Hoop verzamelden de deelnemers om 11.00 uur en werden zij ontvangen met koffie of thee. Na de uitleg van de spelregels startten de Flights. Helaas deden dit jaar minder golfers mee dan in voorgaande jaren, vertelde Dennis van der Meer, dit jaar voorzitter van de Junior Kamer. Aan het weer lag het niet, zo’n twintig dames en heren begonnen onder een grotendeels blauwe hemel met de wedstrijd en liepen hun route van in totaal achttien holes over de Stadswallen en deels door de stad. Alleen spelers met enige Golfervaring konden zich inschrijven, mede gezien de veiligheid. Soms keken voorbijgangers en wandelaars vreemd op van het golfspektakel op de Stadswallen, geen alledaags gezicht in de stad. Rond 3.00 uur in de middag druppelden de spelers weer binnen bij het startpunt  molen de Hoop.

Daar werd door de Junior Kamer een BBQ georganiseerd. Met een drankje en een hapje werd nog uitgebreid nagepraat over de wedstrijd en ongetwijfeld ook over het unieke stadsparcours dat was uitgezet.

Op het Kazerneplein werden voor kinderen allerlei Golfactiviteiten georganiseerd. Deze kinderen konden kennismaken met de sport en wie weet zijn er die middag talenten ontstaan voor de golfsport voor de toekomst.

De molen draaide niet, er stond vooral in de ochtend te weinig wind. Toen de wind in de loop van de middag weer aantrok werd het bij de molen gezellig druk, voor molenaar Ton van den Heuvel een extra reden om de molen niet meer op gang te gooien.

Gorinchem_-_De_Hoop_foto_1_met_kanonnen_1

Molen De Hoop

De molen is sinds 2017 in beheer van SIMAV Op het stadsbolwerk waar deze korenmolen staat, stond tot 1764 een standerd molen. Deze was gebouwd in 1634. De molen bleef tot 1949 in gebruik. Toen verval intrad kocht de gemeente de molen om behoud zeker te stellen. De molen is maalvaardig. Deze molen is in […]